autó

Gyors és hatékony ABS kocka javítás

Az ABS, azaz blokkolásgátló rendszer manapság a legtöbb autóból nem hiányozhat, ugyanis az alapfelszereltség részét képezi. Ez a biztonsági eszköz azt a célt szolgálja az autóban, hogy erőteljes fékezés esetén könnyebben lehessen irányítani a gépjárművet, a fékút rövidebbé váljon, továbbá a kipördülés ellen is védelmet nyújt.

Az ABS kocka

Az ABS kocka vagy más néven hidraulikatömb, a blokkolásgátló nyomásszabályzó modulja. Ez az alkatrész a gépjármű motorterében található, mely bizonyos szempontból nem túl előnyös, hiszen szélsőséges hatásoknak van itt kitéve, mégpedig magas hőhatásnak és erős rázkódásnak. Mindezek következtében nem csoda, hogy csak idő kérdése, hogy az alkatrész meghibásodjon. Ennek pedig konkrét jelei is vannak.

Az ABS kocka meghibásodása

Logikusan hangzik, hogy az ABS kocka meghibásodása esetén az autó diagnosztikai rendszerét kell figyelembe venni, hiszen az majd úgy is jelez, azonban sajnos ez nem feltétlenül van így. Éppen ezért jobb tisztában lenni a jelekkel, hogy azonnal észrevedd, ha baj van. Az ABS lámpa gyakran abban az esetben sem jelez, ha egyértelmű, hogy a hidraulikatömb meghibásodott.

Ha valami nincs rendben az ABS kockával, akkor azt főleg a fékpedálon lehet észrevenni. Például olyan érzésed lehet, mintha a fékrendszer levegős lenne. ABS hiba esetén nem kizárt, hogy a fékpedál becsúszik az alsó holtpontig, esetleg nagyon lent fog a fék a megszokotthoz képest. A fékolaj szivárgás egy újabb jel, ami azt bizonyítja, hogy a hidraulikatömbbel valami nem stimmel.

Némely autótípusok esetében az sem ritka, hogy a piros lámpánál várakozva, ahogy a féket lenyomva tartod, váratlanul arra leszel figyelmes, hogy a fékpedál lassan, de biztosan becsúszik. Habár a fékhatás ekkor még érzékelhető, azonban ez mindenképp intő jel.

Gyors és precíz javítás

Az abskockajavitas.hu weboldalon számtalan hasznos információt találsz az ABS kocka javítás kapcsán. A weboldalon természetesen elérhetőséget is találsz, ha ABS kocka javítás miatt segítségre van szükséged. A szakemberek rendkívül gyorsan, akár másfél óra alatt elvégzik a javítási munkálatokat és akár öt év garanciát adnak a munkára. Ráadásul minden típushoz tudnak adni cseredarabot. Amíg a szakemberek dolgoznak, addig te kényelmesen tudsz várakozni a váróban egy finom kávé társaságában.