wallbox

Elektromos autó töltő, mint megtérülő befektetés  

Az „okos” jelzőt sok mindenre használják: órákra, tévékre, telefonokra, sőt egész házakra is. De mit jelent az „okos” szó egy elektromos autó töltő esetében? Keressük meg együtt a választ.

Mitől lesz intelligens egy elektromos autó töltő?

Abban alapvetően megegyezhetünk, hogy minden töltőállomás intelligens, legalábbis egy kicsit. Hiszen minden WallBox kommunikál a hozzá csatlakoztatott autóval és nem csupán makacsul pumpálja az áramot az akkumulátorba, függetlenül attól, hogy az mennyit bír el. Az igazán intelligens elektromos autó töltő azonban olyan, ami képes információt cserélni más rendszerelemekkel vagy vezérlőegységekkel. A kommunikáció kábelen, vezeték nélküli hálózaton vagy a mobil kommunikáción keresztül is történhet.

Mikor van szükség intelligens WallBoxra?

Az okosságnak semmi haszna, ha nincs rá szükségünk. Vannak olyan esetek, amikor egy intelligens elektromos autó töltőnek alig van értelme. Ilyenkor a hagyományos WallBox is remek választás a biztonságos és egyszerű töltéshez. De olyan esetekben, amikor egyszerre több nagy energiaigényű elektromos berendezést, például infraszaunát, vízmelegítőt és kazánt is használunk, a smart WallBox egy energiafogyasztás mérővel együtt gondoskodik arról, hogy a hálózat ne legyen túlterhelt.

Ha az igények tovább nőnek, akkor sem lehet megkerülni az intelligens WallBox használatát. Ha a fogyasztást különböző felhasználókhoz kell rendelni és több járművet kell kiszolgálni, az intelligens töltő nélkül nem lehetséges. Az ilyen jellegű terhelés kezelés okos tervezést igényel.

A smart WallBoxok szerepe a magánhasználatban

Az intelligens WallBoxba való befektetés a magánszférában is előnyös. Ha adott pillanatban nincs is napelemes rendszer telepítve a tetőnkre, ez a jövőben könnyen megváltozhat. Egy smart WallBox hosszú éveken át működik és a rendszeres szoftverfrissítésekkel folyamatosan csúcsformában tartható, hogy megfeleljen a jövőbeli kihívásoknak. Vagyis, aki egyszer vásárol egy intelligens elektromos autó töltőt, hosszú távon pénzt takaríthat meg. Ehhez jönnek még az olyan jövőbeni előnyök, mint a kényelmes fogyasztás figyelés és a bizonyosság afelől, hogy optimálisan felszerelkeztünk még az elkövetkezendő dolgokra is.