Pascal szendvicspanelek

Tudtad? A szendvicspanel a mobilgarázsokhoz is kiváló választás

Ha kicsit is otthonosan mozogsz az építőanyagok világában, akkor bizonyára hallottad már a szendvicspanel kifejezést. Az elnevezés nem véletlen, ugyanis a több rétegből álló panelek tulajdonképpen szendvicsszerkezetként foglalják magukban a hőszigetelő és zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkező elemeket, melyekre acélból készült lap kerül. Ezt nevezik szaknyelven fegyverzetnek. A kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas szendvicspanelek kültéri épületek kivitelezésekor is remek választásnak bizonyulnak.

A Pascal szendvicspanelekről szóló útmutatója részletesen kifejti a szendvicspanel felhasználási területeit. Az építőanyag kiváló szerkezeti tulajdonságokkal rendelkezik. A manapság oly sokat emlegetett hőszigetelés terén éppen úgy kiválóan teljesít, mint akkor, ha belsőépítészeti megoldásokról van szó. Legyen szó válaszfalak kialakításáról, mennyezetről, belső hőszigetelésről, a szendvicspanel nem okoz csalódást.

Hasonló a helyzet akkor is, ha ipari és kereskedelmi épületek kivitelezése a cél. Akár nagyban is gondolkodhatsz, hiszen hűtőházaknál, raktáraknál és élelmiszeripari egységek hőszigetelésekor is kiválóan megállja a helyét. A gyakran saját magad által kivitelezett mobilgarázs, melléképület vagy éppen kerítés készítésekor is praktikus választásnak bizonyul az ár-érték arányban megfelelő, méretre gyártott szendvicspanel.

Ha az építőanyagok kerülnek szóba, akkor manapság a legtöbben hajlamosak a horror árakra és a készlethiányra asszociálni. A cél tehát nem más, mint olyan megoldások mellett letenni a voksot, melyek rendelkezésre állnak, megfizethetőek, és kiváló szerkezeti tulajdonságokkal rendelkeznek. Igen, létezik ilyen! A szendvicspanel változatos felhasználhatóságának és elérhető árkategóriájának köszönhetően mind gyakrabban alkalmazott alapanyag. A nagyüzemi méretekben történő felhasználáson túl saját mobilgarázsod esetében is érdemes mellette dönteni. Az egyszerű felhasználhatóság, a könnyű mobilizálhatóság mind mellette szólnak.

A hagyományos építőanyagoknak többféle alternatívájával is találkozhatsz napjaink kínálatában. A cserepeslemez kifejezetten a tetőfedés területén jut főszerephez, a trapézlemez pedig gyors és könnyű megmunkálhatóságával építkezések, melléképületek, kerítések kialakításakor remek választásnak bizonyul. A szendvicspanelekben rejlő lehetőségeket a belsőépítészet és a hőszigetelés egyaránt használja, kiváló eredményekkel. A drága és sokszor elérhetetlen alapanyagok helyett megéri alternatívákat keresni. A jól megválasztott, kiváló minőségben legyártott építőanyagokkal kompromisszumok nélkül kaphatod meg az időtálló minőséget.