ülőgarnitúra

Hogyan válasszunk trendi ülőgarnitúrát otthonunkba?

Ha eljön az ülőgarnitúra csere ideje, akkor nem kell feltétlenül ellátogatni a közeli bútorüzletbe, hiszen online is hatalmas kínálatból lehet vásárolni. Ráadásul ez kényelmes módja a vásárlásnak. Akár az online vásárlás mellett döntünk, akár egy közeli bútorbolt kínálatát részesítjük előnyben, nagyon fontos bizonyos szempontokat szem előtt tartani, hogy választásunkkal hosszútávon is elégedettek legyünk.

Az ülőgarnitúra mérete

A legfontosabb szempont a leendő bútor mérete. Az ülőgarnitúra egy viszonylag nagy méretű bútor, ezért fontos, hogy pontosan tudjuk, hogy mekkora méretet keresünk. Ha a régi kanapét szeretnénk lecserélni, akkor annak méretei kiváló támpontot jelentenek. A pontos méretek tudatában a hatalmas kínálatot is könnyen le lehet redukálni a szóba jöhető darabokra. Célszerű mérőszalagot ragadni és lemérni, hogy mekkora hely áll rendelkezésre az ülőgarnitúrának.

Ha csak kevés helyünk van, akkor a sarokkanapék jöhetnek szóba. Viszont, ha ággyá alakítható kanapét szeretnénk, akkor a mérés során ezt is szem előtt kell tartani, illetve az is fontos, hogy a bútor körül a szekrények és fiókok kinyithatóak legyenek, tehát az ülőgarnitúra ne jelentsen akadályt. 

Az ülőgarnitúra kárpitozása

A megfelelő kárpitozás kiválasztása nem csupán az esztétika miatt fontos. A minőségi kárpit a bútor élettartamát is megnöveli. A két leggyakoribb kárpit típus a bőr és a szövet. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei. A szövet nagyon sokféle változatban érhető el, ráadásul ára is kedvező. Karbantartása egyszerű, azonban, ha valami ráborul, például kávé vagy étel, akkor nem egyszerű kitisztítani. A leggyakoribb szövet típusok a pamut, gyapjú és poliészter.

A bőr kárpitozású ülőgarnitúrák borsosabb áron kaphatók, viszont cserébe igazán hosszú élettartammal rendelkeznek. Ha a bőrre ráborul valami, akkor igazán egyszerű letörölni a szennyeződést. A bőrt viszont mindenképp ápolni kell, hogy sokáig megőrizze szépségét. A leggyakoribb bőr típusok a műbőr és a valódi bőr.

Kanapé vásárlás online

Az ülőgarnitúra akár online is beszerezhető, mindössze arra kell ügyelni, hogy a bútort megbízható helyről vásároljuk meg. A kanape-shop.hu kínálatában széleskörű, minőségi kanapék találhatók. Ha fontos a minőség, akkor mindenképp érdemes szétnéznünk a webáruházban.